Dynia – królowa jesieni, ale nie tylko.

Nie miałam pomysłu na obiad….spojrzałam na dynię i wszystko jasne 🙂 Dynię udusiłam z porem a do tego ugotowałam ziemniaki, które polałam odrobiną oleju lnianego. Rodzinka zachwycona a w szczególności Tato, który poprosił o przepis. Byłam mile zaskoczona 🙂
Przepis:
2 łyżki masła
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
1 łyżeczka kurkumy
1 łyżeczka świeżego imbiru
pół łyżeczki kolendry
3 ząbki czosnku
1 cebula posiekana w kostkę
2 pory
ok. 500 dyni
Na tłuszczu podsmażyć wszystkie przyprawy i dodać cebulę i czosnek.Potem pory pokrojone drobno i po 5 minutach dodać dynię.Dusić do miękkości.

Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.