Naleśniki GRYCZANE Z PORAMI I KOZIM SEREM na kolację  Ostatnio zakochałam się w porze i czarnuszce.I nic na to nie poradzę, że mi to połączenie bardzo smakuje 


NALEŚNIK (ciasto na 4 duże naleśniki):
1 czubata szklanka mąki gryczanej
2 szklanki wody (z wodą tor trzeba wyczuć, żeby ciasto nie było za rzadkie)
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżki siemienia lnianego
2 łyżki oleju gryczanego
soli, tymianku i oregano (ale można bez przypraw)
Naleśniki smażymy na oleju gryczanym, ok. 7 minut jeden.
NADZIENIE:
1 łyżka masła lub dobre oleju
1 cebula
3 pory
sól
1 łyżeczka zmielonej czarnuszki
1 łyżeczka kolendry
sól, pieprz i gałka muszkatołowa do smaku.
100 gramów koziego sera (wychodzi ok. 1 łyżki na naleśnik, ale jeśli macie ochotę na więcej, to bardzo proszę)
Pory udusić na miękko – do takiego momentu, kiedy zaczynają puszczać wodę.

Naleśniki GRYCZANE Z PORAMI I KOZIM SEREM na kolację :) Ostatnio zakochałam się w porze i czarnuszce.I nic na to nie poradzę, że mi to połączenie bardzo smakuje :) Zaraz dam wam przepis, tylko nieco odsapnę po jedzeniu.
Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.