Składniki na około 4 – 6 porcji:

  • pół czerwonej kapusty
  • pół granatu
  • pęczek pietruszki, razem z łodyżkami
  • 5 suszonych niesiarkowanych moreli
  • szczypta soli
Składniki na sos:
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka nasion kuminu, podprażonego przez kilka sekund na suchej patelni
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki chili
  • sól i czarny pieprz

Przygotowanie:

  1. Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać.
  2. W szklance wymieszać składniki sosu i dodać do miski z kapustą. Przy pomocy rąk porządnie wszystko ugnieść tak, aby sok z kapusty połączył się z przygotowanym sosem. Na koniec z granatu wyłuskać pestki, dodać je do sałatki i delikatnie wymieszać. 

Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.