Zastanawiacie się czasami, co ja właściwie mogę zrobić z całej główki kapusty włoskiej ?? Poniżej podpowiedź.
KAPUSTA WŁOSKA ZAPIEKANA Z POMIDORAMI  I JAJKAMI
*  1 większa główka kapusty lub 2 mniejsze
*  4 pomidory
*  4jajka
*  starty ser ‘grana padano’ (parmezan)
*  100g sera mozzarella 
*  2 łyzki masła
*  świeżo zmielony pieprz

Kapustę pokroić w ósemki i wrzucić na wrzącą osoloną wodę , gotować do lekkiej miękkości – 10-15 minut.  Ugotować jajka na twardo, ostudzić i obrać, każde przekroić na pół.  Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki. 
Włączyć piekarnik i nagrzać do 180stC.
Naczynie żaroodporne posmarować łyzką masła.  Na dnie rozkruszyć ser mozzarella, ułożyć kawałki kapusty na przemian z ćwiartkami pomidorów, lekko posolić.  Na wierzchu położyć połówki jajka, wiórki masła , posypać startym parmezanem i pieprzem.
Wstawić do zapieczenia na 30-35 minut.
Podawać na ciepło z maślanką i dobrym pieczywem.
Smacznego!


Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.