DYNIObranie 🙂 Mamy wreszcie troszkę pogody, można zwozić warzywka. Na zdjęciach piękne zbiory dyni a proszę pamiętać, że mamy do wyboru: melonową, muscat, hokkaido.
Czym one od siebie się różnią?
Melonowa jest ogromna, może ważyć ponad 10 kg, jej miąższ jest soczysty i jędrny. Świetna do zup.
Hokkaido jest mała, okrągła o twardym i zbitym miąższu, ale za to nie trzeba jej obierać i doskonale nadaje się do pieczenia.
Muscat ma lekko spłaszczoną, pękatą, żebrowaną formą. Posiada delikatnie włóknistą strukturę, dlatego bardziej nadaje się do wypieków, dań wytrawnych, a także na przetwory.
W internecie znajdziecie setki przepisów na dynię na słodko, na wytrawnie, słono… A jaki jest wasz sposób na dynię? podzielcie się przepisem 🙂

Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.