Kolejne warzywko zostało wysadzone do ziemie, aby już na jesień móc cieszyć nas smakiem 🙂
 Czego byśmy nie napisali to i tak będzie za mało a informacji o nim w internecie na pęczki.
Jarmuż uwolniony niech teraz sobie radzi sam !
PS. Kilka prostych przepisów w linku 🙂

a Chipsy z jarmużu robi się tak:
Jarmuż umyj, osusz, liście potnij na spore kawałki, a łodygę wyrzuć. Liście ułóż na papierze do pieczenia, posmaruj je oliwą z oliwek, posyp ulubionymi przyprawami i wstaw do piekarnika na 5 – 7 minut w temp. 150 stopni na funkcji termoobieg. Uwaga! bardzo szybko ciemnieje i pali się, dlatego trzeba obserwować i próbować, aby były idealnie kruche! Gotowe chipsy powinny zachować zielony kolor oraz osiągnąć cudowną chrupkość.

fot. Krzysztof Stec

Koszyk Produkt usunięty. Cofnij
  • Brak produktów w koszyku.